Szalagparkettázás

Vállalok

  • szobafestést
  • tapétázást
  • homlokzatfestést
  • gipszkarton szerelést
  • szalagparkettázást
  • penészmentesítést
  • résszellőző beépítést

Elérhetőségek

szalagparkettázás szalagparketta

Árajánlatot, kizárólag előzetes felmérés után tudok adni! Köszönöm a megértését!

Megosztás

Ha elégedett volt az elvégzett munkával, vagy csak tetszik ez az oldal, kérem ossza meg ismerőseivel! Ezzel támogatja további tevékenységemet.

 

szalagparketta szalagparkettázás laminált padló

QR Kód

szobafestő

Szalagparketta, laminált padló

szalagparkettázás, laminált padló

A parketta, nyilvánvaló funkcióján túl, a belső terek meghatározó díszítő eleme. Melegség érzetét kelti, természetességet sugároz, tisztítása egyszerű és mivel a fa képes a nedvességet magába szívni és azt kiereszteni, valamely mértékben szabályozza a helyiség páratartalmát is.

Megfelelő előkészület és szakszerű kivitelezés után hosszútávon használható, dekoratív járófelületet ad.

Tehát a parketta mindig jó választás.

Ahhoz hogy a parkettázás végeztével élvezhessük a végeredményt, fontos a javasolt technológia aprólékos betartása. Ennek hiányában a parketta képes kellemetlenségeket is okozni. Hajlamos önmagától recsgni, rálépésnél nyikorogni, esetleg felpúposodni, vagy a talpunk alatt mozogni, hullámozni, illesztési problémák esetén, néhány felmosás után deformálódni. Ezek a jelenségek a fa élő mivoltából következnek és nyilvánvalóan kerülendők és el is kerülhetőek.

A szalagparketta és a laminált padló, kiképzésükből adódóan nagyon precízen illeszkednek, ami megkönnyíti a lerakásukat, felületük használatra kész, nem igényelnek felület kezelést, ezért is jelentenek olcsóbb és gyorsabb megoldást a hagyományos parkettákhoz képest.

A szalagparketta néhány alkalommal javítható, felújítható, míg ugyanez a laminált padlóról nem mondható el.

Mindkét parketta alkalmazható padlófűtés esetén is, de vannak kivételek. A bükk és juharfából készült szalagparketta nem padlófűtésbarát, mivel hajlamosabbak a kiszáradásra. Ezt vásárlásnál fontos figyelembe venni!

Laminált padló esetén még lényeges szempont a terhelhetőség, kopásállóság. Ezt az értéket a gyártók (ACx/xx, ACxx/IPxx, ICx) feltüntetik a csomagoláson. Értelmszerűen egy hálószobában nincs akkora igénybevételnek kitéve a parketta, mint mondjuk egy nagyforgalmú irodában. Érdemes még megjegyezni, hogy a laminált padló, adott esetben nagyobb igénybevétenek képes ellenállni mint a szalagparketta, mivel nagy keménységű műgyantából (HDF) készül.

A számunkra megfelelő parketta kiválasztásánál körültekintően kell eljárni. Itt is, mint sok más esetben, az olcsó, akciós termékek lehetnek a legdrágábbak.

Ha kismértékben is bizonytalan, kérje ki szakember véleményét!

 

laminált padló laminált padló laminált padló laminált padló

laminált padló szalagparketta