Homlokzatfestés

Vállalok

  • szobafestést
  • tapétázást
  • homlokzatfestést
  • gipszkarton szerelést
  • szalagparkettázást
  • penészmentesítést
  • résszellőző beépítést

Elérhetőségek

homlokzatfestés homlokzatfestés

Árajánlatot, kizárólag előzetes felmérés után tudok adni! Köszönöm a megértését!

Megosztás

Ha elégedett volt az elvégzett munkával, vagy csak tetszik ez az oldal, kérem ossza meg ismerőseivel! Ezzel támogatja további tevékenységemet.

 

homlokzatfestés falfestés épületfestés

QR Kód

szobafestő

Homlokzatfestés

falfestés

Egy épület jellegét, kétségtelenül annak homlokzata és külső falai határozzák meg a legnagyobb mértékben. Számtalan szempont létezik és rengeteg lehetőség nyílik amikor elhatározzuk, hogy új ruhába öltöztetjük házunkat.

A homlokzatfestés, falfestés egyik nagyon fontos célja az állagmegóvás. Egy szakszerűen kivitelezett festés, hosszú éveken át védi a falakat, óvja annak szerkezetét a nemkívánatos időjárási és egyéb behatásoktól. Mint az közismert, a napfénynek és a csapadéknak hosszútávon igen erős romboló hatása van.

A falszerkezettől függően fel kell mérni, hogy milyen igénybevételek érik, érhetik a falat és ennek megfelelő anyagokat, módszereket kell választani. Nyilvánvalóan egy kertvárosi családiházat, vagy egy hétvégi telken álló kis faházat nem ugyanazok a behatások érnek, mint mondjuk egy ipari környezetben álló épületet, ami esetleg jelentős mennyiségű pornak, vagy vegyi anyagoknak van kitéve. Egy autómosó épülete pedig átlag feletti vízterhelést kaphat. Az előbbieknél elegendő a hagyományos festést, favédelmet elvégezni, az utóbbiaknál speciális falvédelem szükséges. Az állagmegóvás lényege, hogy folyamatosan fenntartsuk a védelmi állapotot és mielőtt a falszerkezet, vagy akárcsak a vakolat kezdene károsodni, tegyük meg a szükséges lépéseket. Ezzel tényleg nagyon sok pénzt lehet megtakarítani.

homlokzatfestés

A homlokzatfestést, falfestést, hacsak lehetséges, érdemes a tavaszi, koraőszi időszakokra ütemezni. Sem a túl hideg, sem a túl meleg, sempedig a csapadékos időjárás nem kedvez az épületfestésnek.

Maga a kivitelezés többlépcsős és mindig a helyi körülmények határozzák meg. A homlokzatfestés időintervalluma szintén körülményspecifikus. Nincs álltalánosítható, előre meghatározható érték. Ezt azért fontos megemlíteni, mert a vállalkozói díjakat erőssen befolyásolja. Ha két nagyon hasonló épületet kell festeni, de az egyik például egy jól körüljárható magánterületen, a másik egy forgalmas közterületen van, akkor az utóbbi jelentősen több pénzbe is kerülhet. Hiszen a járókelők, a járművek védelme, vagy magának a közterületnek a megóvása (szobrok, díszburkolatok), a munkaterület elszeparálása, mind plussz költséggel jár. Nem beszélve az eszközök, anyagok éjszakai, hétvégi őrzéséről, ha azok nem elzárhatóak biztonságosan.

A homlokzatfestés jellegéből adódik, hogy rendszerint tovább tart mint az egységnyi beltéri festés. Nagyobbak a magasságok, ezért jellemzően valamilyen állványzatra van szükség. Ennek a helyszínre való kiszállítása, megépítése, mozgatása időigényes. De ha elegendő egy hosszabb létra a falfestéshez, akkor is ritkán egyenletes, kemény vagy vízszintes a talaj, ami szintén időveszteséget okoz. Elterjedt és költségkímélő megoldás az ipari alpintechnikával történő homlokzatfestés. Magam is alkalmazom ezt a módszert ahol ez költséghatékonynak bizonyul.

Forduljon hozzám bizalommal ha homlokzatfestés, falfastés, kerítésfestés-mázolás vagy bármilyen épületfestés a feladat!

falfestés homlokzatfestés