Gipszkarton szerelés

Vállalok

  • szobafestést
  • tapétázást
  • homlokzatfestést
  • gipszkarton szerelést
  • szalagparkettázást
  • penészmentesítést
  • résszellőző beépítést

Elérhetőségek

gipszkarton szerelés gipszkarton

Árajánlatot, kizárólag előzetes felmérés után tudok adni! Köszönöm a megértését!

Megosztás

Ha elégedett volt az elvégzett munkával, vagy csak tetszik ez az oldal, kérem ossza meg ismerőseivel! Ezzel támogatja további tevékenységemet.

 

gipszkarton szerelés gipszkartonozás szárazépítés

QR Kód

szobafestő

Gipszkarton szerelés

gipszkartonozás

A gipszkartonozás egy modern formája a térelválasztásnak, falburkolásnak. A hagyományos megoldásokhoz képest sok előnnyel rendelkezik. Gyorsabban és tisztábban építhető, kissebb az erőforrás igénye, tömege lényegesen kissebb, nem igényel vizes technológiát, azonnal sík és sima felületet képez, íves vagy szögletes formákat is kilehet vele alakítani.

Mindezek ellenére, a szárazépítés nem jelentősen olcsóbb mit a klassziks módszerek, de az előnyei miatt mégis érdemes ezt választani. Gyakori eset hogy bizonytalan a meglévő födém terhelhetősége. Ilyenkor a válaszfal tömege minimális kell legyen és a súlyos tégla legjobb alternatívája a könnyű gipszkarton.

Ez a kis önsúly viszont, egyáltalán nem jelenti azt, hogy bármilyen szempontból gyengébb lenne. Statikai paramétereit tekintve, egy 2x2 rétegű gipszkarton fal vetkszik egy hasonló vastagságú téglafallal. Alkalmazható vizes helyiségekben és létezik tűzgátló kivitelben is. Lehet hang és hőszigetelni, szinte bármivel burkolható.

A gipszkarton szerelés folyamata egy teherhordó fémváz építésével kezdődik, aminek elemei erre a célra lettek kifejlesztve és egy rendszert alkotnak. A tartószerkezet készülhet fából is, de ez sok szempontból kevésbé praktikus. Az elkészült vázszerkezetbe lehet beépíteni a szükséges vezetékeket (víz, elektromos, klíma, stb.), szigetelő anyagokat, nyílászárókat. Ezután kerülnek fel a giszkarton lapok a vázra és az illesztések, csavarfejek javítása után azonnal festhető, tapétázható, burkolható felületet kapunk.

A gipszkarton szerelés persze nem csak falak építését jelenti. A szárazépítés számtalan lehetőséget kínál falfelületek kialakítására. Készíthetünk flaburkolatot vázszerkezetre hangszigeteléssel (előtétfal), vagy közvetlenül a meglévő falra ragaszthatjuk a gipszkarton lapokat (száraz vakolat). Kialakíthatunk boltíveket, állmennyezetet, azon szinteltolásokat.

Alkalmas a belmagasság csökkentésére, eltakarhatunk vele gépészeti elemeket, csöveket.

A gipszkarton fal szinte tökéletesen sík és sima falfelülettel rendelkezik, ami nagymértékben megkönnyíti a következő műveletek elvégzését.

Gipszkarton fal építése csak belső térelválasztásra javasolt, mivel a hőtároló képessége alacsony. Külső falakat a hagyományos módon kell építeni.

Fontos megjegyezni, hogy a gipszkarton szerelés komoly szaktudást igényel és látszólagos egyszerűsége ellenére sok hibalehetőséget rejt magában. A szakszerűtlenség eredménye lehet hogy végigrepednek a gipszkarton lapok (nagyon tipikus!), lepotyognak a csempék, lötyögnek az ajtók. Ezek a jellemző hibák, amiket nagyon körülményes utólag helyrehozni.

Ha gipszkarton szerelésről van szó, állok rendelkezésére!

gipszkartonozás gipszkarton